White Pony Microbrewery

White Pony Microbrewery, ontstaan uit echte passie voor craftbier.
Als zoon van een Italiaans-Belgische familie startte hij in 2012 de White Pony Microbrewery. Met als doel uit passie een echt craftbier te maken.

En craftbier maken kunnen ze!
Ongepasturiseerd, ongefilterd bier en gebotteld met respect voor de oude traditie voor het maken van bier. Geen standaard bier zoals zo vele , maar met hun eigen creatieve inbreng. Het bier wordt enkel gebrouwen met water, mout, gist en hop en in sommige gevallen met toevoeging van suiker en/of kruiden. Hierdoor kan de smaak zich mooi ontwikkelen en zijn deze bieren goed geschikt om langere tijd te kunnen bewaren. Vernieuwende, creatieve maar vooral ook verrassende bieren zijn een typisch kenmerk van White Pony. 

White Pony is ook niet bang om enkele extreme bieren op de markt te brengen, zwaarder in alcoholpercentage en zeer complexe smaken. Occasionele brouwsels, maar ook vaste brouwsels.
Dit in combinatie met de vaak leuke etiketten maken het geheel af.
De bieren van White pony hebben sinds hun bestaan al verschillende prijzen gewonnen. Momenteel staat White Pony in de top 40 van beste Italiaanse brouwerijen in Untappd.
Ze wonnen de Golden Medal van Birrinitaly 2015, stonden 2 keer in de Top10 Kerst Bier Festival in Essen, werden gekozen als het beste importbier voor Zweden in 2015 en staat in de Top50 Italiaanse bieren door Ratebeer.
Een erg gewaardeerde brouwerij met steeds verrassende craftbieren.
Hierdoor heeft BeerVikings White Pony Microbrewery geselecteerd als Brouwerij in de kijker.
Ontdek hun bieren en proef het verschil!