Brouwerij het Nest, gelegen in Oud-Turnhout.
Wat ontstaan is uit een groep vrienden die om de 3 weken samen kwamen om aanvankelijk bier te proeven en vervolgens om thuis bier te brouwen, groeide al snel uit tot een passie. De hobby liep echter uit de hand want na enkele jaren richtten ze een bierfirma op en vervolgens in 2015 zijn ze met een moderne nieuwe brouwerij gestart.
Hun succes hebben ze aan zichzelf te danken.
Kwaliteit en innovatie in de Belgische biermarkt brengen werd hun doel.
Dat Het Nest verder kijkt dan enkel blond, bruin en tripel mag geweten zijn. Het gamma is zeer uitgestrekt. 
Van smaakvol blond, witbier, tripel en quadruppel tot sour bier en barrel aged. Hun SchuppenBoer Tripel laten ze op Belgian Owl Whiskeyvaten uit Fexhe-le-Haut-Clocher nabij Luik rijpen. De SchuppenBoer Grand Cru doen ze op zijn beurt op Rum vaten. Elk jaar brengen ze een 6-tal varianten op de markt. 
Dit alles is zeer arbeidsintensief en kunnen ze slechts op beperkte schaal doen. Naast hun vatgerijpte edities hebben ze ook een vast gamma van hun bieren. De KoekeDam, HertenHeer, SchuppenAas, PokerFace zijn slechts enkele voorbeelden.
Dat al hun bieren direct iets te maken hebben met een kaartspel is de rode draad in hun concept. Turnhout staat dan ook bekend voor de productie van kaartspelen. De link naar een kaartspel was dan ook een voor de hand liggende keuze.
 
Zet je beste PokerFace maar op en ontdek hun bieren!
 
 

 

♠♣ Dead Man’s Hand♥♦

Eén van hun bieren met het mooiste verhaal is vast en zeker de Dead Man’s Hand. Deze Russian Imperial Stout bestaat er ook in vatgerijpte versies. Dead Man’s Hand, een uitdrukking die in de pokerwereld bekend is.
De befaamde Dead Man’s Hand bestaat uit de klaveren aas en schuppen aas gecombineerd met 2 zwarte achten en verwijst naar een legende rond Wild Bill. Wild Bill zou volgens de legende tijdens het pokeren in een saloon zijn neergeschoten. Volgens deze legende zou er op dat moment de klaveren aas en schuppen aas gecombineerd met 2 zwarte achten op tafel gelegen hebben. De 5e kaart zou echter nog steeds onbekend zijn…

Het hele verhaal is mooi herkenbaar in het etiket. De Dead Man’s Hand is geïnspireerd op de Russian Imperial Stout. Dit gitzwart bier heeft een typische gebrande moutsmaak en een hoog alcoholpercentage. Een smaak van koffie, karamel en donkere vruchten zijn herkenbaar. Afhankelijk op welk vat het bier gerijpt heeft wordt de smaak beïnvloed.

Een killer van een bier!